BORCULO – Brian (29) en Britt (30) Grieving werken al jaren samen bij Grand-café De Gracht in Borculo. Een paar jaar terug vond het stel het tijd worden om een volgende stap te zetten. Ze wilden graag voor zich zelf beginnen. Er werden diverse lijntjes uitgegooid en meerdere belletjes gepleegd. Uiteindelijk werd Brian en Britt het pand aangeboden waar jaren lang bakkerij Liebrand gevestigd zat. Een prachtig punt in het hart van Borculo. Deze kans wilde Brian en Britt niet laten lopen.
Corona is misschien wel de juiste tijd om te verbouwen
We zijn nog niet verlost van de corona-pandemie, toch laten de ondernemers in spee zich niet uit het veld slaan. “Wij hadden de plannen voor ons eigen bedrijf al voordat corona uitbrak, we hebben onze plannen gewoon doorgezet”. Legt Brian uit. Hij denkt niet dat de overheid de horeca nogmaals voor een periode op slot zal gooien. “Ik denk dat het nu onder controle is”. Zegt de Borculoër.
Verbouwing bijna afgerond
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing. Het zal geen verrassing zijn dat de voormalige bakkerij straks niet meer terug te kennen is. Het achterste gedeelte van het pand is zelfs helemaal opnieuw gebouwd. “We hadden de bedoeling om het bakkerij gedeelte te renoveren, echter tijdens de werkzaamheden bleek dat herbouwen nog voordeliger was. Daar hebben we dus voor gekozen. Een enorme klus natuurlijk, maar hierdoor konden we wel volledig zelf bepalen hoe we het wilden hebben”. De keuken zit midden in het bedrijf. Aan de voorkant, waar ooit de winkel zat, zal het restaurant te vinden zijn. Wanneer men naar achteren loopt komt men langs de bar. De achterkant van het bedrijf wordt eveneens ingericht als restaurant, maar is afsluitbaar. Hierdoor is dit deel uitstekend geschikt voor besloten bijeenkomsten zoals vergaderingen, feestje en partijtjes. Hier kunnen straks 50 tot 80 personen terecht.
Van alle markten thuis
Straks moet je de gehele dag terecht kunnen bij de Brasserie. Voor een kop koffie met een gebakje, voor de lunch en het diner. “De kaart wordt gewoon goed”. Zegt Brian. Hij heeft liever 5 hoofdgerechten van een uitstekende kwaliteit, dan en enorm grote kaart. “Wat je doet moet je goed doen. Uiteraard werken we alleen maar met versproducten en bieden we volop keuze in vegetarisch, glutenvrij en noem maar op”. Brian is zelf kok en duikt dan ook de keuken in, Britt wordt de gastvrouw. Dylan Grieving (21), de jongere broer van Brian, gaat ondersteunen in de keuken. “Dylan zit in een tussen jaar van zijn opleiding, hij is ook kok en gaat mij in de opstartfase helpen”.
Horecaplein
Rondom de nieuw te openen brasserie is straks een horecaplein te vinden. De gemeente heeft inmiddels toegezegd dit deel van eht centrum van Borculo verkeersluw te maken. “Een groot voordeel natuurlijk voor je terras”. De toeristen weten Borculo steeds beter te vinden. “Dat wordt natuurlijk leuk als deze doelgroep graag vragen naar de naam, dan hebben we meteen het mooie verhaal er achter”. Brian en Britt hebben zin in hun nieuwe avontuur, nog heel even en dan is het zover. “Helemaal exact kun je het natuurlijk nooit zeggen met de bouwvakkers nog in huis, maar we hopen medio september onze gasten te kunnen verwelkomen”.